maandag 15 december 2014

Kerst D.I.Y #3


Vandaag weer een nieuwe kerst DIY!
Zo met die regenachtige dagen is er toch niets beters aan binnen een beetje aanklooien.

Ik heb geometrische vormen gemaakt, deze kun je super leuk ophangen in de kerstboom of aan een mobile of waar je maar wilt. En ze mogen ook na de kerst nog best gezien worden!Wat heb je nodig?

- Een lijmpistool
- Tandenstokers
- Schaar
- Optioneel: spuitbussen/verf

Laat eerst je lijmpistool goed heet worden. Ik heb altijd veel van die lijmdraden aan het apparaat hangen, maar ik las laatst ergens dat als je de lijmpatronen in de koelkast bewaard, dit minder zou moeten zijn! Ik heb de nieuwe patronen nu dus ook netjes in de koeling liggen, maar goed dat was voor deze DIY al te laat, haha.
Je kunt de tandenstokers gemakkelijk op maat knippen met een schaar. Ik maakte bovenstaande vormen. Je kunt natuurlijk iedere vorm maken die je wilt! Wel zijn er een aantal dingen handig om bij stil te staan. Als je bijvoorbeeld een vierkant wilt maken, verstevig deze dan met een aantal stokjes overdwars. Deze moeten iets langer zijn het vierkant zelf. 

Ook hoef je helemaal niet veel lijm te gebruiken! De eerste paar keer deed ik dat wel en dan krijg je dit soort lelijke ophopingen:

Nergens voor nodig is, gewoon minder lijm gebruiken. De hete lijm plakt super snel namelijk. 
Je kunt de hangers natuurlijk gewoon zo ophangen, maar ik vond het mooi om ze nog een kleurtje te geven. Denk eraan dat je de lijmdraden nog even weghaalt voordat je de hangers gaat spuiten (ik vergat het, haha)

1 opmerking:

  1. je kunt dit ook met limonade rietjes maken, gewoon touwtje erdoor rijgen! x mama

    BeantwoordenVerwijderen

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *