vrijdag 28 november 2014

Kerst D.I.Y #1


Ik weet dat Sinterklaas het land nog niet uit is en dat het heerlijke avondje zelfs nog niet is gekomen, maar.....ik vind kerst ZO leuk!
Ik kijk er ieder jaar weer naar uit en omdat ik dit jaar geen Sinterklaas vier (zielig!!), begin ik gewoon vast met een kerst DIY ;-)!

Ik kreeg voor mijn verjaardag in mei deze mooie oude letterbank van mijn vriend. Alleen wist ik tot nu toe steeds niet zo goed wat ik er nou mee wilde doen. In mijn woonkamer hangt namelijk al een te gekke vitrine kast en om nou nog zo'n "verzamelplek" toe te voegen vond ik wat overdreven.
Maargoed, met kerst mag alles wel een beetje extra, dus heb ik besloten de letterbak te gebruiken als kerstversiering!
Eerst spoot ik de letterbak in een frisse blauwe kleur. Misschien niet een erg kerstige kleur, maar ik hou nu eenmaal echt niet zo van rood, haha.
Ook kocht ik deze lelijke tak hierboven bij de Action, die er met een kleurtje nu een stuk leuker uit ziet!


Om de letterbak te vullen vouwde ik nog een aantal kerstboompjes.
Dit deed ik door 4 vellen papier op elkaar te leggen en er een kerstboom uit te knippen.
Vervolgens vouw je de kerstboompjes doormidden en plak je alle zijden van de 4 kerstbomen aan elkaar.
Daarna vulde ik de letterbak met allerlei kerst attributen. Om niet in elk vakje een poppetje te hebben staan, plakte ik in sommige vakjes een sticker. Ook kun je natuurlijk kleine dingen hangen in de letterbak. Ik bevestigde ze met een klein stukje washi tape.

De papieren diamanten kun je natuurlijk zelf vouwen met deze handige kristalmal, maar ik kocht ze lekker lui bij Hema, net als de stoffen kerstboompjes. De witte sneeuwman vond ik bij Action en de porseleinen diertjes verzamelde ik al door de jaren heen.

De komende weken heb ik nog een aantal kerst DIY's in petto. Ik kan niet wachten tot het zo ver is!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Contact

Naam

E-mail *

Bericht *